V ranních hodinách se v táboře ztracenců objevil samotný Lotrando mladší. Lotrando chtěl složit poklonu za poražení, obelstění draka. Lotrando našim hrdinům nabídl, že pokud se vyučí loupežnickému řemeslu a pomohou mu vytlačit Kazisvěta, prozradí, kde je bambitka.

Pytlíkovi svěřenci jako vždy souhlasili a ihned začali s výcvikem. Školili je loupežníci z povolání v těchto dovednostech- tichá navigace, útěk s lupem, pouliční bojové umění, hod dýmáku, procházení bezpečnostním systémem atd. Po úspěšném výcviku se ztracenci najedli, odpočinuli, probrali taktiku a vydali se k území, které obklopuje Kazisvětova armáda.

Lotrando si s Kazisvětem vyměnili několik nelichotivých vět, které se zejména týkaly jejich armád, a počala bitva. Průběh bitvy byl zpočátku pro Lotranda velmi nepříznivý, byl zatlačen do defenzivy. Po krátké chvíli však Lotrando a ztracenci podnikli trochu riskantní útok, jenž jim vyhrál celou bitvu. Dobyli ztracené území!

Lotrando nesplnil po vyhrané bitvě své slovo! Vymyslel si totiž ještě jednu podmínku pro vydání bambitky. Bambitku vydá za duši svého hříšného otce, jež propadla peklu. Přestože naši hrdinové upozorňovali na předcházející dohodu, nezbylo jim nic jiného než souhlasit, že se pokusí přinést z pekla duši starého Lotranda. Jak se však dostat do pekla, kde duši v pekle hledat a jak ji získat? Na tyto otázky odpověděly ztracencům čarodějnice. Ty měly zrovna slet a za několik protislužeb zodpověděly všechny otázky:Brána do pekla se nachází ve vstupu do lesa, u něhož je ohniště. Před tímto lesem je posvátná bříza, která chrání naši Pohádkovou říši před pekelnými stvůrami.Duši starého Lotranda získají od samotného vládce pekla. Lucifer však duši nevydá zadarmo. Bude požadovat jinou duši člověka, který zhřešili. Duše hříšníků se nachází v posvátném lese, ve kterém se právě nacházíme při našem Sabatu.